Red, White and Blogos

Človek bi si mislil, da je biti blog-provider precej enostavno. Nič lažjega kot to, kajneda. Z interneta si pretočiš (po možnosti FOSS) software in ga inštaliraš.

Rabiš še kakšnega malo boljšega pca. Oziroma dva – enega za rezervo, da ti ob morebitnih gličih (slongleščina rulz, kajneda) zadeva ne pade skupaj.

In še kakšen backup, kamor spravljaš podatke, da jih lahko restavriraš, če general Error naredi častni pregled tvojih diskov.

Enostavno, ne? SiOL bo pa že poskrbel za tiste tri škatle.

Malo morgen! Ob nadgrajevanju (sic!) sistema (pred kratkim) je bilo zastojev (milorečeno) kot listja in trave, ljudem pa so šle po gobe vsaj nastavitve, če že ne vsebina. Na srečo. Pred časom je po kuloarjih krožila anekdota, da je moral eden izmed blog-providerjev, potem ko se mu je sistem sesul, podatke restavrirati iz Najdi.sijevega in Googlovega cachea. Za pos???, kajneda.

No, ampak zdaj so stvari urejene, vse teče gladko in vsi bomo živeli srečno do konca svojih dni.

Malo morgen 2.0! Precej pogosto se zgodi, da namesto skrajšanega zapisa v ‘Zadnjih objavah’ vidiš kar siv pravokotnik. Ko to pišem, so na voljo :| trije, od tega dva skupaj. Poleg tega nekateri zapisi nimajo naslovov in tako tudi ne povezav (joj, ljudje, kako težko je v kodo vstaviti kak “if“). Da o ažurnosti ne govorimo. Samo iz firbca: v čem je smisel ‘Zadnjih komentarjev‘, če zaostajajo vsaj za kakšno uro?

Predlagam, da celo zadevo predate Najdi.si: njihovi sistemci niso (vsi) blond. Vse bo ostalo v familiji, delalo bo pa neprimerno bolje.

Balkonski

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Red, White and Blogos”

 1. balkonski komentira:

  Rekord!!!
  V tem trenutku so na voljo trije prazni sivi pravokotniki plus en dvojni (= 5).
  Ej, Sijol!: svakog dana u svakom pogledu sve više napredujete!

 2. balkonski komentira:

  Pa še to: “moja” ura (GMT + 1) ob postu prejšnjega komentarja je bila 20:11 in ne _AT_ 19:11!!! Pocarji!

 3. Martin komentira:

  To moraš sam popraviti, a ne veš? Nenagre aftomatski, čuj. (ni parodija na štajersko narečje)
  Bolje potrošiti, kot plačevati nerazumen davek na preveč dobička. Blond, fejst blond.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !