Mercator cvika pred potrošniki

Mercator poskuša fokus preusmeriti s sebe (in podražitev, ki se dogajajo v zadnjem času) na potrošnike. Z drugimi besedami, Mercator vidi problem v (ne)odvisnosti Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Predsednik uprave Mercatorja, Žiga Debeljak je v pogovoru za Dnevnik vlado primerjal z nojem, češ da tišči glavo v pesek in hkrati išče grešne kozle tam, kjer jih ni. Vmes je navrgel še tole:

Debeljak je tudi zavrnil ugotovitve Zveze potrošnikov Slovenije, da ima Mercator najvišje cene na trgu. “Iz omenjenih izsledkov ni mogoče delati nikakršnih zaključkov, raziskava temelji na popolnoma neustrezni metodologiji,” je ponovil Debeljak in ob tem opozoril tudi na “problem neodvisnosti”. “Dokler organizacije, ki ščitijo interese potrošnikov, ne bodo financirali potrošniki, ampak v veliki meri država, bo težko neodvisna in se bo težko izognila morebitnim vplivom trenutnih politik,” pravi.

Res je. Ampak…

Dokler on financira svoj razvoj s krediti, bo težko neodvisen in se bo težko izognil morebitnim (sic!) vplivom trenutnih kreditodajalcev.

Pa ne samo on. Celotna ekonomija temelji na kreditih. Po Debeljakovi logiki (ne)odvisnosti ni težko skleniti, da niti ne vlečejo kreditojemalci, ampak kreditodajalci. Morda bo to nekoč jasno celo njemu. Če bo še pravočasno potegnil glavo iz peska. Mimogrede, Žiga, kdo pa financira državo? Med drugim tudi davkoplačevalci t.j. potrošniki, kajne.
Free market my ass!

Balkonski

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Mercator cvika pred potrošniki”

 1. ŠVABA komentira:

  Ma ta vlada obtožuje ter blati samo Mercator za povišanje cen oz.inflacijo..naj najprej pred svojim pragom pomete…pa da bi kdaj omenli Špar al pa Tuš še sploh nism slišu, pa so tud enako dvignal cene!!! Pivovarno Laško pa obtožujejo, da je kriminalc ter da so bili določeni posli nepravilno speljani…pa lepo vas prosm no…a mogoč še v kateri drugi demokratični državi svoja podjetja označujejo za kriminalce…si kdo predstavla, da bi npr. BMW-ja označl za kriminalca al pa kakšno drugo podjetje?…to se lahk dogaja samo pr nam…pa k je Janša reku, da v primeru, da bodo potrošniki kupili blago po zvišani ceni, naj račun kar izstavijo upravi Mercatorja, pa to je izjava za na sodišče….pri vsem tem pa gre vladi najbl v nos to, da so s tem ko je pivovarna postala lastnik Dela, izgubili vpliv na medije…hvala bogu da ga so…pa še sedaj poskušajo posredno vplivati na medije…npr. preko Mag-a, itd., itd….lahk bi še velik napisu sam brezvze

 2. Marko komentira:

  Ah ,.. sej je prav naj se boji

 3. Mercator delnice komentira:

  najboljši sosed :D

 4. Lorisx komentira:

  AHAHAAHAHA ,.. mah.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !