Naši in vaši… lažnivci

- naši in vašihinavci

Evropska poslanca Novakova in Peterle, bivša ministra Virant in Zver, bivši prvi minister Janša, et al. pozivajo k odstopu z ministrskega položaja Gregorja Golobiča, ker je medijem “pozabil” povedati, da je delni lastnik podjetja, ki je delni lastnik podjetja Ultra. Pravijo, da zato, ker se je zlagal. Skoraj v en glas se tudi pridušajo, da bi, če bi tako ravnal (beri: lagal) kdo od njihovih kolegov (beri: desničarskih politikov), tudi njih pozvali k odstopu. Da bo mera polna, so v svoji povampirjenosti šli celo tako daleč, da k odstopu pozivajo tudi Golobičeve strankarske kolege, ker je njihov strankarski sekretar dejal, da bi jih večina ravnala enako kot Golobič.

V zvezi s tem se mi poraja nekaj vprašanj in pomisli.

1. Zakaj niso k odstopu pozvali, recimo, Branka Grimsa, ko se je vesoljni Sloveniji lagal izza parlamentarne prižnice o (avtorstvu) Zakona o RTV? Ali pa Lojzeta Peterleta, ki je svoje premoženjsko stanje razkril (correction: razkrili so ga novinarji, on je samo očitno v zadregi pritrdil) šele na zadnjem TV soočenju s protikandidatom in bodočim predsednikom Türkom?

2. Kje je naše raziskovalno novinarstvo, ki bi, če bi bilo vredno svojega denarja, lahko Golobičevo premoženjsko stanje preverilo pri Komisiji za preprečevanje korupcije, kamor je Golobič lastništvo v Ultri (Sum) prijavil?

3. Kako je lahko politični lisjak tipa Golobič bil tako naiven, da je mislil, da lahko takšen okostnjak za vedno ostane v omari? Da bolj kot rineš v vrh, bolj s tabo na površje plavajo tudi tvoji (stari) grehi, ve vsakdo, mar ne?

4. Kako naivni so šele njegovi (koalicijski) kolegi, ki ga, ujetega in flagranti, skušajo braniti na najbolj inventivno nerodne načine: Vajgl, Pavlinič Krebsova, Biščak (ta me je s tem celo presenetil, od ostalih bi kaj takega še pričakoval)!

5. Če ne bodo zajezili izgub in zbežali v hribe, tole prav lahko pelje v politični samomor levice. In potem bo Spomenka Hribar spet morala otreti prah s svoje – zdaj že legendarnekrilatice.

Balkonski

P.S. Pod 1. sem seveda pozabil JJ-ja in njegove laži o famoznem sestanku s Šrotom o prodaji Mercatorja.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “Naši in vaši… lažnivci”

  1. lordwales komentira:

    Volitve bodo še, lagali bodo tudi še,
    Če hočete splezati na vrh se morati najprej naučiti hoditi po tleh

  2. Luka komentira:

    Tako pač je.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !