RT-f-V SLO 1: Polemika – Družinski zakonik

Kakšna godlja! Človek sploh ne ve, kako začeti. Recimo takole.

1.2.2010, 20:00, Polemika: prisotni: moderator: Vrabec, koalicija: Ziherl, Potrata, Rožej, opozicija: Primc, Cukjati, Luda, a Mila Novak, pravnik: Matoz

Opozicija govori podolgem in počez, brez konkretnih, oprijemljivih podatkov (Primc: (citiram po spominu) “govoril sem s policistom, ki je povedal, da je prišlo do nasilja v istospolni družini”, Uau! Hud argument. Mimogrede: kako je lahko policist pristojen za dajanje takšnih podatkov nepooblaščeni osebi – Primcu?). V isti sapi pa si drzne oporekati edini kolikor toliko kredibilni topogledni znanstveni raziskavi (opravljeni v Nemčiji).

Next: Cukjati si drzne psihiatru citirati aksiome psihologije. Snete (skupaj s še nekaterimi citata nevzdržnimi podatki) z interneta. Človek ima jajca! Na oko! Z možgani! Svojimi lastnimi!

Next: “Prvi” aksiom menda pravi, da je otrok do tretjega leta starotsti popolnoma navezan na mater in odvisen od nje. Prav. Ampak Cukjatija skrbi, da se bi ta proces s posvojitvijo prehitro prekinil. Word of the righteous!?! Yo!, je Cukjati senilen? Ga morda preveč rad cuka? Nekaj mora biti, sicer ne bi pozabil, da je posvojitev zgolj poskus omilitve krize oziroma že zatečenih – izrednh – razmer: beri otrok je že odtujen od matere, oziroma mu bivanje z njo že škodi. Nihče pri zdravi pameti ne bo vzel otroka opravilno sposobni, skrbeči materi (oz. prav takšni družini) in s tem prekinil procesa navezave in odvisnosti. Še najmanj ta – novi – zakonik!

Next: opozicija daje videz, kot da verjame, da so vsi člani koalicije latentni homoseksualci, ki bodo takoj po morebitnem sprejetju novega zakonika sklenili in zakonsko formalizirali homoseksualna razmerja in začeli posvojevati trume “nedolžnih otročičkov”. WTF?!?

Nenazadnje: opozicija še vedno na obe očesi miži pred dejstvom, da istospolne družine že obstajajo. Tudi otroci, ki živijo v takšnih družinah že obstajajo. Zaradi opozicijske ideološke indoktriniranosti, v veliki meri pogojene z versko zadrtostjo (sklicujejo se na tisočletja ustaljenega prepričanja o tem, kaj je “prava”, “urejena” družina) so ti otroci zdaj prikrajšani! Nov zakon bo/bi to prikrajšanost vsaj omilil.

Balkonski

P.S. Še eno v nebo vpijočo zadevo sem skoraj pozabil: opozicija pravi, da bodo otroci iz istospolnih družin šikanirani. Zgolj zaradi tipa skupnosti iz katere prihajajo. Seveda (opozicija) gladko pozablja, da so prav njeni pripadniki vir teh šikaniranj.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “RT-f-V SLO 1: Polemika – Družinski zakonik”

  1. veronika komentira:

    Tisti ” znanstveni ” podatek, ki ga je iz hudo znanstvene raziskave (med policistom in gospodom P.) privlekel na dan gospod P., da je prišlo do nasilja v eni (!) homoseksualni skupnosti, je pa res “težak ” argument… Mislim, da so nekateri ljudje slepi in predvsem gluhi, ker izgleda da svoj živ dan še niso slišali za nasilje v heteroseksualnih družinah, ki naj bi bile popoln in edini zveličaven ideal na svetu…. Ljudje božji ! A kdaj berete črne in nočne in dnevne kronike in sodnijske obravnave ?! Kako nasilno je lahko življenje v med heteroseksualnimi partneriji, med klasičnimi zakonci-možem in ženo, bioloških staršev nad otroki !
    Živimo in pustimo živeti, ljubimo in pustimo ljubiti sebi in drugim tako, kot čuti in hoče vsak posameznik, le da s svojo ljubeznijo ne škoduje drugemu.

Komentiraj