Pravna anarhija v moji deželi

I

1. Ministrstvo za zdravje s farmacevtsko družbo GSK sklene pogodbo (o nakupu cepiva proti novi gripi) kljub temu, da so v njej določbe, ki so po ministrovem mnenju (njemu pa so to menda zagotovili njegovi pravniki) v nasprotju z zakoni RS.

2. Minister, ki mu odstop seveda niti na misel ne pride, pravi, da GSK-jevci to vejo, a so vseeno vztrajali pri zahtevani dikciji.

3. Minister pravi, da bi v primeru tožb prevladali naši zakoni in ne navedbe v pogodbi, ki pravijo, da celotno breme morebitnih odškodnin, vključno s pravnimi stroški, krije država.

4. Ko za mnjenje o tem novinarji vprašajo profesorja na Pravni fakulteti, sicer pritrdi temu mnenju, a v isti sapi doda, da ne ve (oz. da je vprašanje), kako bi o tem odločilo sodišče.

Whiskey
Tango
Foxtrot?!?

II

1. Pred časom bullmastifi obgrizejo mimoidočega, ki si še danes prizadeva za pravico po sodiščih.

2. Lastniku (oz. lastnici) vrnejo pse, čeprav nekateri kinološki “strokovnjaki” dajo (tudi) negativna mnjenja.

3. Lastniku uspe, ker je menda ugleden zdravnik in ima veze po ministrstvih in odvetniških pisarnah, ki tudi imajo veze vsepovsod (JJ pravi, da po vseh vejah oblasti).

4. Nesrečni dogodek iz točke II, 1. je povod za sprejetje zakona, ki menda velja celo za nazaj.

5. Ministrstvo za kmetijstvo, Veterinarska uprava in Notranje ministrstvo (oz. Policija) si, zavlačujoč, zavajajoč javnost in zvračajoč krivdo drug na drugega, podajajo zadevo kot vroč kostanj. Načelnica VURS celo trdi, da zaradi suma morebitnega mučenja živali potrebuje policijsko privoljenje, da bo lahko peljala postopek naprej.

Whiskey
Tango
Foxtrot?!?

III

1. Vsi se kot kakšne tercijalke skrivoma naslajajo nad morebitnim rezultatom preiskav, ki naj bi pokazale, da ugledni zdravnik za ograjo svojega doma ni bil tako zelo ugleden, zaradi posledic tega okrnjenega ugleda pa so trpeli njegovi psi.

Whiskey
Tango
Foxtrot?!?

Vlado, parlament, odvetnike, sodišča in pravno fakulteto je treba razhajkat, matr vola!

Balkonski

P.S. Za povrh se Žerjav, kot predlagatelj interpelacije, brez sramu nabirajoč rumene politične točke, samopomembno sonči v luči medijske pozornosti (in v tem pogledu dela precejšnjo konkurenco prej nedotakljivemu mojstru političnega nastopanja – Pahorju).

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Pravna anarhija v moji deželi”

  1. [...] Balkonski ”Glej, glej!… Tudi ti v velikem svetu?” « Pravna anarhija v moji deželi [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !