“Tudi napačne sodbe veljajo”

Tako pravi profesor upravnega prava na ljubljanski fakulteti Rajko Pirnat in, na vprašanje, če bi moral sodni senat odgovarjati za svojo napako, dodaja, “da je to v rokah pristojnih“.

Kdo je pristojen?

Predsednik upravnega sodišča Janez Breznik pa pravi, da je “sodni senat upravnega sodišča v primeru vračila bulmastifov Sašu Baričeviču, ki so ga psi pred tedni ubili, upošteval veljavno zakonodajo, lahko pa, da jo je napačno,”. Ob tem še poudari, da je to stališče stroke, sam pa sodbe ne more komentirati.

Kdo je potem stroka? Naši sodniki očitno niso. Ker so več kot očitno diletanti.

Namesto, da jim je vlada ustregla s povečanjem plač, bi jim moral parlament ustreči z novo zakonodajo, ki bi narekovala, da morajo sami nositi posledice svojih napačnih odločitev – se pravi tudi materialno odgovarjati za nastale stroške! Pa takoj bi jim morali ukiniti neomejen mandat! Podaljševali bi ga lahko letno, ob pogoju, da ne bi delali napak, in da bi se udeleževali dodatnih izobraževanj in preverjanj!

V moji deželi bi vsi radi samo kasirali, odgovornosti pa se vsi otepajo: ugledni (sic!) pravniki, ugledni (sic!) zdravniki in  ugledni (sic!) politiki! In njihovi partnerji!

Balkonski

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !