re: Pismo direktorja T-2 naročnikom – Tudi v času postopka prisilne poravnave nemoteno delovanje storitev

17.1.2011 je T-2 poslal naročnikom njihovih storitev pismo direktorja Uroša Rožiča, v katerem med drugim pravi, da se je začel postopek prisilne poravnave, omenja pa tudi razloge zanj. Nadalje:

“V naslednjih dneh, morda celo mesecih, čaka družbo T-2 obdobje napornih pogajanj z upniki, s katerimi se moramo dogovoriti o načinu in obdobju poravnave. Zelo verjetno je, da se bo spremenila tudi lastniška struktura družbe T-2, morda celo z vstopom novega partnerja v družbo. Ves ta čas, pa vam zaposleni v družbi T-2 zagotavljamo, da bomo delali po svojih najboljših močeh, v dobro vas in podjetja. Vi tega obdobja in omenjenih sprememb kot naši naročniki ne boste občutili.

Še več, nadaljevali bomo z razvojem storitev in širitvijo ponudbe.”

Uau! Zagotavljajo nam, da bodo delali po njihovih najboljših močeh! Toooooooo!!!

Ehm, samo trenutek, kaj pa so počeli do zdaj? Glede na stanje podjetja (beri: zadolženost, prisilna poravnava, etc.) bi ne bilo napak sklepati, da ali niso delali po najboljših močeh ali pa ne znajo (t.j. njihove najboljše moči niso dovolj dobre). Niti prva, niti druga možnost jim ne govorita v prid.

Kako naj jim, v skladu s prej povedanim, verjamem, da bo od zdaj naprej vse rožnato, tako, recimo, kot pravita zadnja dva odstavka pisma (beri: lastna hvala, cena mala)?

Balkonski

  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “re: Pismo direktorja T-2 naročnikom – Tudi v času postopka prisilne poravnave nemoteno delovanje storitev”

  1. dreknapalci komentira:

    koliko maš ogledov? rotfl

  2. balkonski komentira:

    Ogledov? Ah, ni vredno omembe. No, vsaj enega imam, kajne? ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !