Nesojena Mazzinijeva mama

V članku z naslovom Slovenska mama se Mazzinijev Miha na vse pretege spreneveda. Njegova tarča je družbena kategorija moške polovice “izdelkov slovenskih mater”.

Nekaj splošnih opazk in pripomb:

1. Na podlagi primerov dveh mam, ene slovenske in ene Z, D in A-jevske, zadevo posploši kar na oba naroda. No ja, državi. Vredno vse pohvale, kar se tiče domišljije. Kar res da pride prav pri pisanju fikcije (kar je, menda, njegov teritorij), nima pa kaj prida opravka z realnostjo.

1.1. Še večji spodrsljaj si privošči z aplikacijo vsebine filma na realnost. Morda ima Mihec težave z ločevanjem realnosti od fikcije, s produkcijo katere se menda tudi ukvarja? Morda misli, da je relnost odsev fikcije in ne, kot je jasno večini izdelkov slovenskih mater, obratno? Mimogrede, Mihec, izdelki slovenskih mater so v resnici razbijali po vratih nemških bunkerjev. In Italijanskih tudi.

2. Sebe očitno izvzema iz prej omenjene kategorije, ker se, za razliko od izdelkov slovenske matere, lahko preživlja sam. Hm, samo trenutek, morda pa izvzetka ne uveljevlja na račun preživljanja, ampak slovenskosti? Je potemtakem sam izdelek italijanske matere? No, v tem primeru se je prestavil z dežja pod kap, ker je, če uporabim njegovo “argumentacijo”, splošno znano, da so največji mamini sinčki prav Italijančki.

3. Knjižničarkam, ki naj bi po Mazzinijevo na zahtevo obiskovalcev knjižnic le tem “stregle” literaturo, ob kateri ne bi bilo treba misliti in katerim Mazzini predlaga uporabo strelnega orožja, sam predlagam, da začnejo propagirati Mazzinijeva dela. Ob njegovih “disertacijah” najverjetneje res ni treba razmišljati, ker so “solidne” kot skala. Skratka, ker stojijo. NOT!

4. Morda Mazzinijeve frustracije izvirajo iz dejstva, da mu njegova mama niti v njegovih najnežnejših – formativnih – letih sploh ni prala, likala in ga oskrbovala z vsemi normalnimi življenjskimi nujnostmi. Druga skrajnost skratka. Ampak, kot kaže, zaradi tega sam vseeno ni zrasel ravno v supermana, kot bi, če uporabimo njegovo logiko (sic!), ne bilo napak pričakovati.

4.1. Sam sicer stavim, da je vir njegovih frustracij v resnici bolestna (neizpolnjena!) želja po priznanju s strani t.i. stroke, ki ga, se pravi njegovih del, nikoli ni pretirano cenila. Zakaj ob takem “vzdušju” še vztraja v Sloveniji, mi ni jasno, ko pa bi lahko živel udobno milijonarsko življenje nekje v holivudskih gričih, obkrožen z <drumroll/> mamami tipa Barbara Cartland. Ki ga, kar se tiče produkcije (morda celo vsebine?) pelje scat kot politega cucka, ne samo sinčka.

Skratka, Mazzini, go home!

Balkonski

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !