O vprašanju estetike

Gledam novoletno skakalno turnejo in se spet čudim, ko vidim, da so sestavni del smučarskih skokov/poletov še vedno tudi “ocene za slog“.

Koliko je športov, kjer je precejšen del uspešnosti odvisen od sloga?

Funkcionarji pri smučarskih skokih/poletih se še vedno sprenevedajo. Ampak stavim, da bi se celo njim zdelo (milorečeno) nenavadno, če bi Dončićeva trojka štela samo eno točko, če njegov slog meta ne bi bil dovolj… “estetičen“.

To bo treba spremeniti. Podobno, kot so “strokovnjaki” pred leti popustili in dovolili spremembo pravil, ki po novem niso kaznovala V-sloga.

No, lahko pa gremo tudi v nasprotno smer. Če se smučarski skakalec pri doskoku (v telemark, kakopak) ne nasmehne vsakemu sodniku posebej in če njegov nasmešek ne traja vsaj deset sekund in če se pri tem ne prikloni dovolj globoko… točke preč. Aleluja!

Balkonski

  • Share/Bookmark

En odgovor to “O vprašanju estetike”

  1. fuga komentira:

    Ja, tele sodnike bi morali najprej spustiti po skakalnici, potem naj pa ocenjujejo. Vsekakor ne vem, ali so skoki zaradi skokov ali pa zaradi tega, da se pokaže evropski družbeni prestiž. In, najbrž bi morali slog omejiti na “gausov kriterij” za odličnost. Nekaj več kot 98% za dolžino, ostalo pa za veter in točke skupaj. No ja, že včasih, ko smo se merili na vaških skakalnicah, je zmagal tisti, ki je imel lepši slog. Ampak samo v primeru, če sta dva skočila enako daleč.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !